Slim open dagen bezoeken

Het bezoeken van open dagen vereist enige actie vooraf:

 

Als je zo’n beetje weet in welke studierichting(en) je geïnteresseerd bent, (bijv. economische, technische, kunstzinnige), dan zal je je daarvoor willen inschrijven en zo de studies die daarbij horen, gaan onderzoeken.

Of je weet al meer en je wil op de open dag heel gericht informatie over die studie die het waarschijnlijk zal gaan worden, verzamelen.

Het kan ook zijn dat je nog niet zo’n zicht hebt op welke studierichtingen jou passen en dat je je op de open dagen zelf wilt oriënteren. Om dan niet helemaal overgeleverd te zijn aan de hoeveelheid kraampjes met de ideale studieverhalen, zou je de studierichtingen waarvan je enigszins kunt aanvoelen dat die het niet zullen gaan worden, kunnen afstrepen. Bekijk wat je aan richtingen overhoudt en welke maximaal vier zouden kunnen passen bij jouw interesses.

Neem vóór de open dag alvast een kijkje achter de schermen en zoek van elk van deze studierichtingen één studie. Word je al een beetje enthousiast van welke studie(s) je aantreft, dan weet je dat je in die richting je verder kunt oriënteren. Je bezoek aan de open dag is dan al meer gericht.

Voor iedere aankomende student is het handig en slim, als je vragen voorbereidt, die je aan studenten, professoren, studiebegeleiders (zijn geen studiekeuzebegeleiders) wilt stellen.

En zeg tegen jezelf: “met welke informatie wil ik thuiskomen”. Wees er maar van overtuigd, dat je dan gerichter rondloopt op de studiemarkt!

Bijlagen:
> Handig overzicht met alle studierichtingen
> Slimme vragen voor open dagen