Handige links

Open dagen

Er zijn honderden open dagen door heel Nederland. Je kunt natuurlijk Googelen voor open dagen bij jou in de buurt, maar op deze websites vind je ook een goed overzicht van de open dagen.

Open dagen MBO

Open dagen HBO

Open dagen WO


Inschrijven selectiestudies

Bij selectiestudies (ook wel numerus fixus genoemd) gelden speciale inschrijftermijnen. Zorg dat je niet te laat inschrijft! De link verwijst naar de Rijksoverheid. Let goed op de datum die boven de tabel staat.


DIGID

Een DIGID is (vaak) nodig om je te kunnen inscrhijven bij een studie. Zorg dus dat je die hebt. heb je nog geen digid? Vraag deze dan tijdig aan.


Wat kost een studie

Een handige website om vooraf een idee te krijgen wat een studie kan gaan kosten. Kies op de website voor particulieren en vervolgens MBO, HBO of WO.


Studie
Keuze Nederland

Studiekeuze Nederland is een vereniging van onafhankelijke en zelfstandig gevestigde studiekeuzecoaches. Wij zijn professionals die de jongere als uitgangspunt nemen en samen met hem/haar gaan zoeken naar de juiste studie of opleiding. FĺLATIM is aangesloten bij StudieKeuze Nederland.


Studiekring huiswerkbegeleiding

Studiekring wil begeleiding mogelijk maken voor alle scholieren in Nederland die dit nodig hebben. Wij onderscheiden ons door goede én betaalbare ondersteuning. Onze kwaliteit komt voort uit een passie voor onderwijs en persoonlijke aandacht voor elk kind. Met elke leerling werken we volgens een individueel plan van aanpak aan de gestelde doelen en zo aan talentontwikkeling.


Studiekeuze Coaches

Kiezen welk profiel, welke studie, welk niveau, welke school of instelling / MBO, HBO / Universiteit of welke keuze dan ook die met je eigen toekomst te maken heeft, is iets wat aandacht verdient.


Weg-Wijs

Advies en begeleiding bij studie in binnen- en buitenland


Lector Studiebegeleiding

Huiswerkbegeleiding, privélessen, examen