Over FÍLATIM

FÍLATIM is een Latijns woord en betekent ‘draad voor draad.
Draad voor draad wordt de kluwen aan gedachten, interesses, capaciteiten, ambities, wensen en verwachtingen ontward. Totdat je de juiste draad te pakken hebt. FÍLATIM helpt je bij het vinden van de rode draad. Jouw rode draad, die richting geeft aan wat je wilt bereiken in je leven. Uitgangspunt is het ontdekken van je unieke talenten en sterke kanten. FÍLATIM biedt maatwerkbegeleiding in diverse studiekeuzebegeleidingstrajecten.

Afhankelijk van de vraag en behoefte bepalen we de stappen die nodig zijn om uiteindelijk tot een bewuste studiekeuze,  profielkeuze of de keuze voor een Master te komen.

Het gezicht achter FÍLATIM

FÍLATIM is het profiel- en studiekeuze adviesbureau van Thecla Molijn. Deskundig, vertrouwelijk en zorgvuldig helpt zij middelbare scholieren, (aankomende) studenten én hun ouders een passende studiekeuze te maken en zo de juiste koers te bepalen.

Ruime werkervaring

Na ruime werkervaring in verschillende kringen, koos Thecla ervoor haar passie te volgen en een eigen bedrijf te starten. Na haar studies Klassieke talen en Italiaans aan de Universiteit Leiden is zij les gaan geven. Na 10 jaar les te hebben gegeven aan middelbare scholieren, heeft zij zich omgeschoold tot opleidingsadviseur. In deze rol is ze gaan werken bij het opleidingsinstituut van het Ministerie van Justitie. Binnen het Ministerie van Justitie heeft zij een aantal functies bekleed, maar opleiden en mensen de juiste richting wijzen, bleven haar grote passie.
Geïnspireerd door de vele krantenberichten over studenten die meerdere malen een verkeerde keuze maken en ouders die met de handen in de haren zitten, besloot zij de knoop door te hakken.
Thecla begon met het behalen van officiële certificaten in loopbaanadvies. Bij nadere oriëntatie in dit vakgebied ontdekte zij dat de fundamenten van loopbaanadvies worden gelegd in het kiezen van de juiste studie. Vandaar dat zij in 2008 FÍLATIM heeft opgericht, bureau voor profiel- en studiekeuze. Met haar bureau wil zij middelbare scholieren, (aankomende) studenten en hun ouders helpen de juiste studiekeuze te maken.

Meer weten over Thecla? Bekijk haar LinkedIn profiel.

 

Download hier de brochure “Profielkeuze”

Download hier de brochure “Studieperspectief”