Studiekeuzebegeleiding

Studiekeuzebegeleiding

Je leven is een aaneenschakeling van keuzes. Sommige daarvan hebben een grote invloed op je verdere leven. Zoals het moment dat je een studie kiest. Wat doe je als je geen studie kunt vinden die bij je past? Of nog twijfelt tussen een aantal studies?
Of wanneer je voelt, dat een studie jou ogenschijnlijk wel past, maar waarbij er toch iets blijft knagen? FÍLATIM helpt je op weg bij het maken van een passende studiekeuze. Jouw talenten, interesses en drijfveren worden verder uitgediept. Dit resulteert uiteindelijk in een helder persoonlijk profiel dat jou richting geeft bij de zoektocht naar een passende studie.

Wat doe je na de loting, de decentrale selectie en het matchingsproces?

Je hebt je aangemeld voor een lotingstudie. Maar je lotingskansen zijn gering en je wilt voor de zekerheid plan B klaar hebben liggen. Of je bent uitgeloot of na de decentrale selectie niet aangenomen: er moet er een nieuwe studiekeuze gemaakt worden.
Ook in het geval je een negatief studieadvies hebt gekregen na de verplichte studiematch en je kiest ervoor een andere, nieuwe studiekeuze te maken, biedt FÍLATIM ondersteuning.
Het blijkt zinvol zo niet noodzakelijk naast de studie van je keuze (plan A) een plan B klaar te hebben liggen!

Motivatiebrief

Steeds meer instellingen in het HBO en WO vragen een motivatiebrief als eerste selectiemiddel. FÍLATIM begeleidt jou bij het onder woorden brengen van je motivatie voor jouw studiekeuze, zodat jij een pakkende motivatiebrief schrijft.

Voorbereiding op het matchingsgesprek

Per instelling verschillen de methoden van matching. FÍLATIM kent de verschillende methoden die door de instelling worden gehanteerd en kan jou heel gericht voorbereiden op het matchingsgesprek.

Begeleiding bij profielkeuze in de derde of vierde klas

Het komt geregeld voor dat leerlingen bij de profielkeuze klem komen te zitten. Vaak kunnen zij veel kanten op en dan is kiezen lastig. FÍLATIM brengt samen met jou jouw capaciteiten en interesses in kaart en samen kiezen wij de vakken: de verplichte profielvakken, de extra vakken, de vrije keuzevakken die naast het door jou gekozen profiel gevolgd kunnen worden.

Meer weten over de verschillende vormen van studiekeuzebegeleiding die FÍLATIM biedt?
Neem contact op voor een afspraak.