Studiekeuzebegeleiding

Studiekeuzebegeleiding

Je leven is een aaneenschakeling van keuzes. Sommige daarvan hebben een grote invloed op je verdere leven. Zoals het moment dat je een studie kiest. Wat doe je als je niet een studie kunt vinden die bij je past? Of als je nog twijfelt tussen een aantal studies? Of als je voelt, dat een studie jou ogenschijnlijk wel past, maar waarbij er toch iets blijft knagen? FÍLATIM helpt je op weg bij het maken van een passende studiekeuze. Jouw talenten, interesses en drijfveren diepen wij samen uit. Dit resulteert in een helder persoonlijk profiel dat jou richting geeft bij de zoektocht naar een passende studie.

Wat doe je na de decentrale selectie en het matchingsproces?

Je hebt je aangemeld voor een studie met een beperkt aantal plaatsen (numerus fixus). Een aantal instellingen selecteert tegenwoordig zelf haar studenten, de decentrale selectie. De selecties zijn streng en redelijk zwaar en voor de zekerheid wil je naast de studie van je keuze (plan A) een plan B klaar hebben liggen. Mocht zo’n plan B er nog niet zijn om allerlei redenen en word je niet geselecteerd, dan moet je opnieuw aan de bak om een nieuwe studiekeuze maken.
FÍLATIM ondersteunt je hierbij; er ligt al veel materiaal uit het gelopen studiekuezetraject. En ook in het geval je een negatief studieadvies hebt gekregen na de verplichte studiematch -een advies, dat je nog steeds naast je neer mag leggen- en je kiest ervoor toch een andere studie te kiezen, biedt FÍLATIM ondersteuning.

Motivatiebrief

Steeds meer instellingen in het HBO en WO vragen een motivatiebrief als eerste selectiemiddel. FÍLATIM  begeleidt jou bij het onder woorden brengen van je motivatie voor de studie van jouw keuze, zodat jij een pakkende motivatiebrief schrijft.

Voorbereiding op de matching

Per instelling verschillen de methoden van matching. FÍLATIM kent de verschillende methoden die door de instelling worden gehanteerd en kan jou heel gericht voorbereiden op de matching.

Begeleiding bij profielkeuze in de derde of vierde klas

Het komt geregeld voor dat leerlingen bij de profielkeuze klem komen te zitten. Vaak kunnen zij veel kanten op en dan is kiezen lastig. FÍLATIM brengt samen met jou jouw capaciteiten en interesses in kaart en samen kiezen wij de vakken:
de verplichte profielvakken, de extra vakken en de vrijekeuzevakken die naast het door jou gekozen profiel gevolgd kunnen worden.

Meer weten over de verschillende vormen van (studie)keuzebegeleiding die FÍLATIM biedt?
Neem contact op voor een afspraak.