Studiekeuzetrajecten op maat

Studiekeuzetraject in vier tot vijf stappen

Twijfel je nog tussen een paar studies? Dan biedt FÍLATIM een kort studiekeuzetraject aan van vier tot vijf gesprekken. Na deze gesprekken weet jij voor welke studie je wilt gaan. Wij kijken wij naar de match tussen jouw persoon en de studie en naar jouw motivatie.

FÍLATIM
biedt een variant van dit traject aan rond de open dagen: een kennismakingsgesprek en het maken van twee testen. Je bezoekt zo gerichter de open dagen. Vervolgens komen wij in vier gesprekken tot een jou passende studiekeuze.

Studiekeuzetraject in zeven tot acht stappen

In een studiekeuzetraject ga je stap voor stap ontdekken wat bij jou past. Het traject bestaat uit zeven tot acht gesprekken. Uit de eerste gesprekken en opdrachten komen jouw wensen, talenten, ambities, interesses en kwaliteiten naar voren. Die diepen wij uit en zo komen wij tot jouw persoonlijk profiel: wie ben je, wat kun je, wat wil je, wat motiveert je?
FÍLATIM  helpt je met het matchen van jouw persoonlijk profiel met een selectie van studies. Daar ga je mee aan de slag. Je onderzoekt de studies, gaat goed voorbereid naar meeloopdagen en spreekt met studenten, docenten en andere betrokkenen. Zo kom je stap voor stap tot jouw uiteindelijke studiekeuze.
Een studiekeuzetraject eindigt wanneer jij een passende studie hebt gekozen. Dat is plan A.
Omdat er steeds meer geselecteerd wordt en de vanzelfsprekende toegang tot MBO, HBO en WO verdwijnt, is het van belang ook een plan B te maken, jouw tweede keuze. Ook hier is motivatie de leidraad bij het vinden van de juiste studie.
Voor veel aankomende studenten is een zeven- tot achtstappenplan aan de orde, als je je nog in de oriëntatiefase bevindt. Je komt studies tegen waarvan je het bestaan niet vermoedde.
De aandacht voor jouw persoon in combinatie met de studies die je gaat onderzoeken, vindt FÍLATIM  belangrijk.

Zoals je leest, gaat iedere student die zich door FÍLATIM heeft laten begeleiden, met een studie op zak de wereld in. FÍLATIM gaat altijd verder dan het gezamenlijk bepalen van de studierichtingen. Er vallen binnen de studierichtingen zoveel diverse studies, dat het voor de student nog knap lastig is daaruit een keuze te maken.