Studiekeuzetrajecten op maat

Studiekeuzetrajecten

Wil je graag studeren maar weet je niet wat? Zie je soms door de bomen het bos niet meer? Door het overweldigende aanbod aan studies is het soms lastig kiezen en is het een grote sprong in het diepe.
FÍLATIM helpt je op weg met een passende studiekeuze en biedt studiekeuzetrajecten aan van korte en middellange duur voor eindexamenleerlingen en leerlingen in de bovenbouw van HAVO en VWO. Ook (V)MBO leerlingen die voor de keuze staan om een vervolgopleiding te starten of te gaan werken of een combinatie van beide, zet FÍLATIM op de rails.

Het studiekeuzetraject in zeven stappen

In een studiekeuzetraject ga je stap voor stap ontdekken wat bij jou past. Het traject bestaat uit zes tot acht gesprekken. Uit de eerste gesprekken en opdrachten komen jouw wensen, talenten, ambities, interesses en kwaliteiten naar voren. Die diepen wij uit en zo komen wij tot jouw persoonlijk profiel: wie ben je, wat kun je, wat wil je, wat motiveert je?
FÍLATIM helpt je met het matchen van jouw persoonlijk profiel met een selectie van studies. Daar ga je mee aan de slag. Je onderzoekt de studies, gaat goed voorbereid naar meeloopdagen en spreekt met studenten, docenten en andere betrokkenen. Zo kom je stap voor stap tot jouw uiteindelijke studiekeuze.
Een studiekeuzetraject eindigt als jij een passende studie hebt gekozen. Dat is plan A.
Omdat er steeds meer geselecteerd wordt en de vanzelfsprekende toegang tot HBO en WO verdwijnt, is het van belang ook een plan B te maken, jouw tweede keuze. Ook hier is motivatie de leidraad bij het vinden van de juiste studie.
Voor veel aankomende studenten is een zevenstappenplan aan de orde, als je je nog in de oriëntatiefase bevindt. Je komt studies tegen waarvan je het bestaan niet vermoedde.
De aandacht voor jouw persoon in combinatie met de studies die je gaat onderzoeken, vindt FÍLATIM belangrijk.

Studiekeuzetraject in vier stappen

Twijfel je nog tussen een paar studies? Dan biedt FÍLATIM een kort studiekeuzetraject aan van vier gesprekken. Na deze gesprekken weet jij voor welke studie je wilt gaan. En ook dan kijken wij naar de match tussen jouw persoon en de studie en naar jouw motivatie.


Studiekeuze is een proces en kost tijd. Een bewuste en weloverwogen keuze met als resultaat een studie die jou als gegoten zit, waar je talenten tot hun recht komen en waar je hart sneller van gaat kloppen.
In het studiekeuzetraject krijgen we jouw rode draad te pakken, die jou de richting aangeeft waarin jij je prettig voelt en waarin je succesvol zal zijn.

Meer weten over de andere diensten van FÍLATIM? Bekijk dan de pagina over studiekeuzebegeleiding of neem telefonisch contact op voor meer informatie.

 

?