Wat biedt FÍLATIM?

FÍLATIM biedt begeleiding en advies aan scholieren en studenten die moeite hebben met het maken van de juiste studiekeuze. Er is ook zoveel keus! Bij het maken van een studiekeuze ga je niet over één nacht ijs. Dat is een proces dat tijd nodig heeft. Door voor jezelf helder te krijgen wat je drijfveren, talenten en interesses zijn, ontstaan criteria waarmee je concreet kan toetsen welke studies passend zijn voor jou. Het volgen van een studiekeuzetraject geeft je de mogelijkheid om weloverwogen en met een gerust hart je studiekeuze te maken.

FÍLATIM biedt studiekeuzetrajecten voor:

• scholieren in de bovenbouw van HAVO en VWO, die niet weten welke studie zij moeten kiezen, niet een totaal overzicht hebben welke studies er zijn of die hun twijfels hebben over hun juist studiekeuze en het perspectief voor de toekomst;
• scholieren van het (V)MBO, die voor de keuze staan een vervolgopleiding te starten of te gaan werken of een combinatie van beide;
• studenten die aan een studie zijn begonnen en die merken dat het niet zo goed gaat met de studie en henzelf;*
• studenten die na hun bachelor graad behaald te hebben misschien wel eens een hele andere koers willen varen en een originele en verrassend andere mastertitel gaan behalen.

*Vaak is dit aan de orde aan het einde van het eerste semester: de tentamens van december en januari hebben niet het gewenste resultaat opgeleverd en het voelt allemaal niet lekker.
Mocht je stoppen met je studie, ga zo snel mogelijk aan de gang met het zoeken naar een studie die wel bij jou past; onderzoek waarom de gekozen studie niet was wat je ervan verwacht had.

FÍLATIM helpt je gestructureerd denken en zoeken!